Loading...
Slinger van Hoop2021-02-19T12:52:49+00:00

De Slinger van Hoop

De ‘Slinger van Hoop’ is een nieuw initiatief. De huidige tijd en de vergaande maatregelen die continu worden aangepast en/of aangescherpt, vragen veel van ons en ons incasseringsvermogen. We dreigen elkaar te verliezen in een strijd die lijkt te gaan over ‘wie het hardste kan schreeuwen’. Voor of tegen, licht of donker, goed of slecht. Is dit de manier waarop we met elkaar als samenleving om willen gaan? Deze vraag heb ik mijzelf de afgelopen maanden gesteld. Vanuit mijn persoonlijke ontdekkingsreis in de Maya kalender heb ik bij mijn geboorte onder andere als kwaliteit ‘bemiddelen’ meegekregen. En dat is precies wat de ‘Slinger van Hoop’ beoogt. Elkaar de hand toesteken. Uitersten aan elkaar verbinden. Elkaar ontmoeten, midden op de brug die we samen bouwen. Dat krijgt vorm door middel van interviews met mensen die een positieve bijdrage aan de samenleving willen leveren door hun visie op de huidige maatschappij. Hun gedrevenheid werkt aanstekelijk. Via het doorgeven van het estafettestokje creëren we deze slinger. Maar ook door gesprekken met mezelf of andere initiatieven die hierbij passen. Met als belangrijkste intentie om elkaar met z’n allen een positieve impuls te geven en de hoop nooit op te geven.
‘Met dank aan Goedinvorm, grafische producties, voor het logo-ontwerp.’

Slinger van Hoop: Chris den Daas

May 25th, 2021|

Chris den Daas is auteur, spreker, stervensbegeleider, voormalig ondernemer en initiatiefnemer van een reeks inspiratievolle activiteiten, op het kruispunt tussen spiritualiteit, ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling. Een gesprek over innerlijk leiderschap, het pakken van de autoriteit in jezelf, gelukkig zijn en een vervuld leven hebben. Laten we eens omgekeerd beginnen. Wat zou je willen dat mensen onthouden uit dit interview? Dat leiderschap in jezelf zit. Wees je bewust van het feit dat je kunt kiezen voor een autonoom leven. Een keuze heb je altijd! Zoek de kracht in jezelf en ga niet buiten jezelf kijken. Wacht niet totdat nieuwe leiders opstaan. Jij hebt zelf het vermogen om te veranderen. En als jij verandert, leidt dat eveneens tot verschuivingen in het collectief bewustzijn. Oké, da’s makkelijk gezegd maar hoe doe je

Mijn Nieuwe Nest

April 28th, 2021|

Aan het begin van elke nieuwe dag lees ik de Tzolkin. Wat heeft deze Maya kalender voor mij in petto? Vandaag staat er onder andere dat ik te maken krijg met mijn ‘occulte partner’ die mij mijn blinde vlekken laat zien. Ik heb de neiging om terug te vallen in oude patronen zoals het Helperssyndroom. Dit betekent dat ik een sterke drive heb om anderen te willen helpen om ervoor te zorgen dat zij zich beter gaan voelen. Het nadeel daarvan is, is dat ik mezelf in de problemen breng. En dat is o zo herkenbaar. Het Helperssyndroom Ik maakte nog net niet ál het huiswerk van de kinderen op de middelbare school. Nu lees ik hun sollicitatiebrieven en geef tips en adviezen. Ooit deed ik een coachopleiding. En

Geluk in een potje

February 17th, 2021|

Vanuit mijn huis wandel ik richting strand. Eigenlijk wil ik helemaal niet naar het strand. Daar is het me veel te druk. Busjes van handhavers rijden rond. Met daarin spiedende ogen. Brr. Deze ‘brr’ is niet van de kou maar van gedachten als ‘Ik doe vast iets fout. Gaan ze mij aanhouden?’ Maar deze gedachten helpen mij niet. Ik wil ze niet. Ik wil iedereen liefdevol begroeten, ook hen die in mijn waarheid een rol spelen waar ik niet achter sta. En ik voed mijzelf zoveel mogelijk met positiviteit. Omdat ík daar vrolijk, blij en lichter van word. En als dat zo op mij werkt, dan weet ik zeker dat ik dat licht ook door kan geven. Ik geef mezelf dan ook de opdracht, voordat ik de deur uitstap,

Slinger van Hoop: Laura van Ree

January 27th, 2021|

Wat vind ik het altijd mooi en bijzonder als mensen mij in hun persoonlijke omgeving willen ontvangen voor een interview. Dan hoor, zie, proef, voel en ruik je (bij wijze van spreken), hoe mensen hun leven hebben ingericht en vormgegeven. Laura van Ree nodigt mij uit op haar woonboot. Die rust en sereniteit uitademt. Overal branden kaarsjes die de sfeer compleet maken. Zo compleet dat we beginnen te praten zonder dat ik aantekeningen maak. Boeiend van begin tot eind. Je bent model en yogalerares en je hebt filosofie gestudeerd. Mooie combinatie. Je eerste vlog op Instagram, werd gedeeld door Doutzen Kroes. Wat was je boodschap? Ik heb eigenlijk altijd een boodschap van verbinding. Zeker in deze tijd van verdeeldheid moeten we proberen de dialoog te blijven voeren. Ook als

Slinger van Hoop: Fiona Zwart

January 11th, 2021|

Fiona Zwart is ruim zes jaar onderneemster en werkte met talloze ondernemers aan de groei van hun bedrijf. Haar bedrijfsslogan is altijd geweest 'ondernemen op eigen.wijze'. Dicht bij jezelf blijven, daar gelooft ze in en dat sijpelt nu nog steeds door in haar dagelijks leven. Sinds een aantal maanden is zij actief betrokken bij Café Weltschmerz. In ons gesprek komt haar bevlogenheid naar voren. Maar ook haar alertheid en haar innerlijke drijfveren om te doen wat zij nodig vindt om te doen. “We moeten de moed hebben om anders te durven zijn”, zo komt aan het begin en eind van dit interview naar voren. Tussen de rondrennende kinderen, een val van één van de kinderen van de TripTrap stoel en een mooie rode kater die aangehaald wil worden, gaan we

Slinger van Hoop: Ferdinand van der Neut

December 17th, 2020|

Als tweede gesprekspartner in het kader van de Slinger van Hoop, schuift Ferdinand van der Neut aan. Om te praten over zijn eigen zoektocht naar de verbinding tussen angst en liefde. Over zijn vrijheidsgevoel en over individuele kracht in het samenzijn. Hoe hij het begrip boosheid een plaats heeft weten te geven en hoe zijn ingevingen leiden tot innerlijke kracht en wijsheid. Een ingeving zoals de vijf-daagse hongerstaking. En hoe hij een nieuw tijdschrift de wereld in wil blazen. Wat een wijsheden deelt deze man! Ingevingen. Wat is het verschil met intuïtie in jouw ogen? Een ingeving is een plotseling opkomende gedachte die uit het niets lijkt te komen. Daar geef ik meer en meer aan toe omdat het me heel veel brengt. Intuïtief handelen is varen vanuit je

Go to Top